Resum trobada intercooperació Coopdevs & CoopITEasy febrer 2020

El passat mes de febrer com cada any vam anar al FOSDEM amics de Coopdevs, Open Food Network, Som Mobilitat, Factorial, BCN Free Software i molts d’altres.

Els dos dies següents al FOSDEM vam aprofitar per quedar amb les companyes de CoopITEasy a CoopCity continuant el fil de l’any anterior. CoopITEasy és una cooperativa belga molt semblant a Coopdevs, en el sentit que potencia l’economia social i solidària amb tecnologia de codi obert, és per això que la intercooperació entre les dues cooperatives pot ser la llavor d’una intercooperació molt més amplia en l’àmbit IT dins de les ESS internacional.

Tant CoopITEasy com Coopdevs treballem amb l’ERP Odoo Community. CoopITEasy ha desenvolupat diferents mòduls específics per cooperatives. Aquests mòduls cobreixen les necessitats dels supermercats cooperatius, gestió societària de qualsevol cooperativa, etc. Es pot consultar la seva feina a Github. D’ença que Coopdevs vam conèixer l’existència de CoopITEasy hem anat col·laborant i manifestant la voluntat de sumar esforços per impulsar un ecosistema cada vegada més ampli al voltant de la intercooperació tecnològica, creiem fermament que el cooperativisme no es pot permetre una estratègia diferent.

A aquestes jornades ens va acompanyar Dani de Som Mobilitat, cooperativa que també fa servir Odoo i que pot ser un actor més dins d’un gran ecosistema on totes les entitats implicades poden aportar el seu granet de sorra per acabar beneficiant-nos totes del resultat conjunt.

CoopITEasy fa complir 2 anys de vida i ho vam celebrar plegades :tada:

Aquest any, ha significat un punt d’inflexió en les relacions entre Coopdevs i CoopITEasy, ja que hem formalitzat la relació. Les dues cooperatives ens hem compromès a destinar una persona de cada cooperativa per realitzar la coordinació de les tasques conjuntes. Estem realitzant reunions mensuals de seguiment i ja es noten els resultats: avancem més ràpidament i la comunicació és molt més fluida.

Podeu consultar notes, documents i fotos de les jornades de treball aquí.

Seguirem informant dels nostres avanços d’aquesta intercooperació europea que fàcilment podria ser global. L’altre dia vaig estar compartint impressions amb @jose.fantasia de
http://geneos.com.ar/ (argentina) i estan força interessants en sumar-se. :hugs:Menjar deliciós de https://fruitcollect.be :heart:

Gràcies per tanta hospitalitat CoopITEasy! :kissing_heart:

4 Me gusta