Idees per a blog posts de Coopdevs

Obro aquest fil per tenir un debat obert sobre:

  • Si volem publicar contingut com a Coopdevs entorn als temes que tractem: codi lliure, processos i metodologies de treball, cooperativisme de plataforma, ruby, rails, bases de dades, python, Odoo, Tryton, i un llarg etcetera.
  • On fem aquestes publicacions: a un blog de coopdevs, a publicacions de tercers o ambdós.

Jo sóc de la opinió que publicar contingut al voltant de la nostra activitat és una peça fonamental de la nostra estratègia de comunicació, a banda de formar part de l’evangelització que ja fem dels temes que he esmentat a dalt.

No cal que les publicacions siguin extenses i super profundes, a vegades també s’agraeixen blog posts curts i d’un tema concret. Coses com l’experiència d’afegir un índex a la DB de Som Connexió per part del Dani, per exemple, pot ser un interessant i alhora bastant escuet.

Si tots hi estiguéssim d’acord, podríem parlar de idees i temes a tractar mentre pensen en la infraestrctura. Ara per ara no tenim enlloc on publicar aquests articles i caldria configurar/instal·lar el que calgui per fer fàcil la publicació amb un WYSIWYG.

Pel que fa a idioma, i això ho hem parlat informalment amb l’Enrico, el més natural seria publicar en la lleguna més adeqüada per l’article que es vol escriure. Blog posts diferents tindran objectius diferents: podem escriure en anglès sobre una tema super específic de la última versió de Rails, mentre podríem escriure una versió en Català i una en anglès sobre com treballem a Coopdevs, i un post en castellà amb un tema adreçat a altres regions de l’estat. Al cap i a la fí, hem d’usar l’idioma més adeqüat per a l’audiència a la que ens volem dirigir en cada cas.

De la mateixa manera, encoratjaria a tothom, independentment del seu perfil, a escriure sobre el que sigui.

Com ho veieu? jo tinc moltes idees ben diverses de contingut que podríem anar definint aquí mateix.

2 Me gusta

Hola,

Comparteixo el teu criteri Pau. Crec que la publicació de continguts sobre les activitats que feu és una oportunitat que no podeu deixar escapar per:
1- Posicionar-vos en torn al desenvolupament de tecnologia lliure per a entitats de l’ESS…;
2- Fomentar la replicabilitat dels projectes que impulseu
3- Atraure professionals amb ganes de col·laborar, usuaris potencials…
(…)
La publicació d’aquests continguts crec que no exclou la possibilitat de publicar a altres espais.
Si tireu endavant la proposta, caldrà estudiar bé la planificació de continguts i crec que tenint present els diferents perfils que formen part de Coopdevs seria molt enriquidor, com ja apuntes, treballar la multisignatura.

+1

2 Me gusta

Perfecte @nuriavrodriguez. Que diguis això ens dóna encara més determinació!

La publicació d’aquests continguts crec que no exclou la possibilitat de publicar a altres espais.

Respecte a això, amb alguns havíem parlat sobre la possibilitat d’escriure articles a altres publicacions, de temàtiques de les que tractem. Això podria significar també una petita font d’ingressos. Per exemple, https://www.digitalocean.com/community/write-for-digitalocean explica:

Most new tutorials are paid out at $200; production-focused topics may be paid out at up to $300.

Per reprendre el tema, llisto algunes idees de blog posts que tenia ja apuntades:

  • Exemples d’informació rellevant de business intelligence sobre les plataformes que impulsem. Que serveixi per exemplificar perquè apostem per data-driven. “Els dies de major impacte a xarxes socials són els que el nostre community manager s’hi dedica exclusivament”, “Rang d’edats dels usuaris de Time Overflow”, “Nombre d’hores més usual en un transfer de Time Overflow”, etc.

  • La importància de ser membre d’un platform coop per una cosa que fas servir habitualment. Ahir vaig tenir repartiment a Ridorta i vaig poder fer servir Katuma per repartir el pa. Vaig veure que es podia destacar encara més el produce que estava repartint en aquell moment per fer-ho més fàcil. Ara puc fer una pull request i en dues setmanes ja em farà la vida més fàcil.

  • Parlar d’alguna cosa de Rails/app amb Time Overflow per sortir a ruby newsletter

  • Publicar alguna cosa a HackerNews

Afegeixo també un tema que ha comentat l’@enricostn pel carrer avui mateix:

  • Explicar perquè apostem per unificar les tecnologies que fem servir i la seva repricabilitat (documentant, tenint configuration management, extreien llibreries, etc.) per a minimitzar els costos d’iniciar nous projectes.

Aniré anotant nous temes a mesura que se’m vagin acudint. Va, animeu-vos a compartir idees!

Projectes replicables:

Tant bancs de temps, grups de consum o altres projectes impulsats majorment per activistes sovint es reinventa la roda una i altre vegada, comentar com la tecnologia pot ajudar a pal·liar aquest efecte i quines eines podem fer servir per documentar i facilitar que el coneixement adquirit es pugui reutilitzar.

1 me gusta