Dubtes com a productor

Hola,

Des d’un usuari de productor “conreu sereny” tenim uns quants dubtes:

  • PEDIDOS:

==> Veiem que a l’apartat de “Pedidos” no apareix informació sobre les comandes que rebem des de grups de Consum (organitzacions vinculades amb Conreu Sereny). Està previst ampliar-ho?

  • INFORMES:

==> Als informes els decimals estan separats per “punts”, es pot modificar perquè apareguin “comes”?
==> A l’informe “Total de proveedores por distribuidor del ciclo de pedido” apareix una línia amb el “TOTAL” del producte. Per treballar-ho en excel no és gaire útil, es podrien eliminar? I que només quedi el total definitiu?
==> A l’informe “Total de consumidores del ciclo de pedido” apareixen “Ocults” i necessitem identificar-los ja sigui amb el nom o amb un codi. En alguns casos necessitem aquesta informació per separar el producte i enviar les cistelles per persona. Si la solució és un codi, entenem que hauria de ser un codi unipersonal que el consumidor reconegués en el moment de recollir la seva cistella.

ALTRES DUBTES:

  • Hi ha la possibilitat de carregar comandes? podria donar-se el cas que algun grup de consum o cooperatives a qui serveix la productora no vulgui fer servir la plataforma Katuma. En canvi, al productor li pot interessar introduir-ho per tenir totes les comandes en una única eina.

Moltes gràcies!

Xavi

Bon dia Xavi!

Et responc pregunta a pregunta.

Veiem que a l’apartat de “Pedidos” no apareix informació sobre les comandes que rebem des de grups de Consum (organitzacions vinculades amb Conreu Sereny). Està previst ampliar-ho?

Efectivament. Això és perquè el compte de Conreu Sereny està configurat únicament com a productor que serveix als grups de consum als que està associat. Per tant, l’única manera que teniu de consultar aquesta informació és a través dels informes. Les comandes apareixen al compte del grup de consum, que és on s’han fet estrictament, i ara per ara no està contemplat que canviï.

Als informes els decimals estan separats per “punts”, es pot modificar perquè apareguin “comes”?

No hi ha manera de configurar això per usuari. Tot i que l’estàndar aquí és usar coma, hi ha força gent que està acostumada a fer servir el punt així que no tinc clar que si ho canviéssim ningú es queixés. De tota manera, a mesura que millorem el suport per llengües i monedes diferents es pot valorar adaptar això també.

A l’informe “Total de proveedores por distribuidor del ciclo de pedido” apareix una línia amb el “TOTAL” del producte. Per treballar-ho en excel no és gaire útil, es podrien eliminar? I que només quedi el total definitiu?

Es pot consultar amb la resta de països amb els que col·laborem per desenvolupar el software. El problema el tindrem amb els productors que facin servir aquest informe i sí que vulguin aquesta línia. Trasllado la pregunta a la comunitat internacional doncs.

De tota manera el que sí que podeu fer és descarregar-ho com a full de càlcul marcant l’opció “descargar como csv” i esborrant la línia vosaltres mateixos. Sé que no és ideal però és una sol·lució.

A l’informe “Total de consumidores del ciclo de pedido” apareixen “Ocults” i necessitem identificar-los ja sigui amb el nom o amb un codi. En alguns casos necessitem aquesta informació per separar el producte i enviar les cistelles per persona. Si la solució és un codi, entenem que hauria de ser un codi unipersonal que el consumidor reconegués en el moment de recollir la seva cistella.

Aquesta informació es mostra oculta per temes de confidencialitat. Ja he preguntat als companys de la comunitat internacional per saber com ho fan però pots donar més detalls del cas? en el mateix cicle de comanda vosaltres prepareu algunes cistelles per al Cabàs o com va això? penseu que les comandes que s’hi llisten són exclusivament del Cabàs.

Hi ha la possibilitat de carregar comandes? podria donar-se el cas que algun grup de consum o cooperatives a qui serveix la productora no vulgui fer servir la plataforma Katuma. En canvi, al productor li pot interessar introduir-ho per tenir totes les comandes en una única eina.

Ara per ara no existeix l’opció i francament requereix uns recursos que ara no tenim. Per molt que Katuma ho suportés sempre hi ha hauria la feina manual de rebre comandes i per tant, estaríem com ara més els maldecaps de coordinar Katuma + excels o el que sigui.

És un repte però que ens trobarem i encara hem de donar voltes a com ho podríem sol·lucionar. Per ara només se m’acut fer pedagogia perquè tothom vegi el valor d’una eina com Katuma i evitar trobar-nos en aquesta situació.

Espero que les meves respostes serveixin d’ajuda.

Hola Pau,

Sobre l’informe “Total de consumidores del ciclo de pedido”, necessitem que ens mostri informació dels clients ja que en alguns casos rebem una comanda conjunta de diferents famílies però ens demanem que els hi servim amb el producte separat per família.

Amb els informes que tenim a dia d’avui, hi ha un que sí que mostra un codi. Potser ens serviria però cal saber si aquest codi canvia amb cada comanda o reconeix al consumidor i sempre té el mateix codi assignat.

De totes formes trobem a faltar dos documents:

  • Pedidos: poder emetre factura al grup de consum. Igual que si es tractés d’un comprador directe. En aquest cas es tractaria d’agrupar la comanda d’un grup de consum (com ara El Cabàs).

  • Pedidos: entenc que això no ho teniu en ment…però en el model en què un grup de consum ens demana que els ho servim les cistelles ja preparades per unitats familiars: ens interessa poder fer aquestes factures de manera individual.

Entenem el tema de la confidencialitat, però tractant-se de clients que estan registrats, no hi ha manera de poder triar si el grup de consum vol cedir les dades dels seus integrats o no? En el model Cabàs no caldria, però en els altres que hem comentat seria molt útil.

Gràcies!
Xavi

Amb els informes que tenim a dia d’avui, hi ha un que sí que mostra un codi. Potser ens serviria però cal saber si aquest codi canvia amb cada comanda o reconeix al consumidor i sempre té el mateix codi assignat.

Em pots dir de quin informe es tracta? Així et puc confirmar què passa amb el codi.

Pedidos: poder emetre factura al grup de consum. Igual que si es tractés d’un comprador directe. En aquest cas es tractaria d’agrupar la comanda d’un grup de consum (com ara El Cabàs).

Essencialment ja és el que teniu amb els informes que hem anat veient, encara que no es tracta d’una factura legal. Els podeu descarregar en format de full de càlcul (CSV) des de la mateixa pàgina de l’informe per si hi heu de fer algun canvi.

Pedidos: entenc que això no ho teniu en ment…però en el model en què un grup de consum ens demana que els ho servim les cistelles ja preparades per unitats familiars: ens interessa poder fer aquestes factures de manera individual.

Com ja vam veure amb en Joan, a “Pedidos” podeu veure els detalls de cada comanda de manera individual i imprimir-ne la factura.

Entenem el tema de la confidencialitat, però tractant-se de clients que estan registrats, no hi ha manera de poder triar si el grup de consum vol cedir les dades dels seus integrats o no? En el model Cabàs no caldria, però en els altres que hem comentat seria molt útil.

Ara per ara no existeix aquesta opció però ho hem de discutir amb la comunitat internacional i veure com s’ajusta a la nova normativa europea de protecció de dades.

Salut!

Hola Pau,

A l’informe “Pedidos y distribuidores” apareix un codi: ID de pedido

Hem comprovat que cada unitat familiar té un ID diferent. Aquest codi és el que ens aniria bé saber si està assignat per defecte o va canviant a cada comanda.

Respecte a l’apartat de “Pedidos”, amb en Joan vau confirmar que la informació del detall apareix al perfil de grup de consum. Ell té accés com a consumidor, però ara per ara, des del nostre perfil de productor no en tenim aquesta informació.

Ja et dic, en el del Cabàs no en tenim cap problema, ja que amb els informes que hi ha rebem la comanda i baixant-la la podem treballar.

Però amb altres models, necessitem detectar qui demana què? Què demana cada família per preparar la seva comanda i enviar-la al grup de consum ja separada. És com si fossin cistelles individuals, però demanades des d’un Grup de consum.

Gràcies!

Xavi

Bon dia Xavi,

Hem comprovat que cada unitat familiar té un ID diferent. Aquest codi és el que ens aniria bé saber si està assignat per defecte o va canviant a cada comanda.

Com el nom indica es tracta de l’identificador que rep cada comanda concreta. És per això que cada comanda en té un diferent, independenment del cicle de comanda o del consumidor. Si un mateix consumidor fes una segona comanda també rebria un nou ID. Per tant, no podeu confiar en aquest ID.

Aviat treballarem en poder veure la informació dels consumidors. És una necessitat que també tenen a França com a mínim. N’estem parlant a la comunitat internacional: https://community.openfoodnetwork.org/t/hubs-suppliers-can-prepare-the-invidual-orders-for-the-hubs-customers/1151

Respecte a l’apartat de “Pedidos”, amb en Joan vau confirmar que la informació del detall apareix al perfil de grup de consum. Ell té accés com a consumidor, però ara per ara, des del nostre perfil de productor no en tenim aquesta informació.

Efectivament. Ha de quedar el rol que té cada u: El Cabàs té un compte de grup amb les seves funcionalitats específiques i Conreu Sereny en té un de productor amb altres funcionalitats.

Respecte als detalls de les comandes, és el Cabàs el que ha rebut comandes individuals dels seus membres que un cop agrupades es fan a Conreu Sereny. És per això que el grup és el que normalment s’encarrega d’imprimir les “factures”, si cal, i consultar qualsevol altre detall de la comanda.

Abans de parlar de sol·lucions voldria saber en quina situació us heu trobat per haver de consultar detalls de comandes. És pel fet que trobeu a faltar certa informació als informes?

Però amb altres models, necessitem detectar qui demana què? Què demana cada família per preparar la seva comanda i enviar-la al grup de consum ja separada. És com si fossin cistelles individuals, però demanades des d’un Grup de consum.

Com ja t’he comentat sembla que hi treballarem aviat.

Salut!

Hola!!

Respecte:

“Abans de parlar de sol·lucions voldria saber en quina situació us heu trobat per haver de consultar detalls de comandes. És pel fet que trobeu a faltar certa informació als informes?”

Tenim grups de consumidors que demanen com a Grup de consum, però que demanen rebre les fruites i verdures separades per cistelles. I en aquest cas necessitem tenir la informació de qui ha demanat què (que sembla que ho treballareu en breu, tal com dius).

En aquest cas hem de poder tenir un informe amb el total de la comanda del Grup de Consum (per fer la factura), i a més a més poder tenir informe individuals per consumidor (consumidor del grup de consum) per poder adjuntar a la seva cistella concreta.

Un altre tema que no he comentat abans i que també és important per a nosaltres, és poder modificar les quantitats del producte. És a dir:

  • Quan ens fan comanda, demanen per unitats ja definides: 1 kg, 0,5 kg, manat, peça,…

En el cas de manats i peces no tenim problemes, però quan ens demanen per pes en ocasions necessitem posar el pes precís: 950 grams; 1050 grams,…ja que no sempre aconseguim el pes exacte.

La única manera que ara veiem de modificar-ho és creant un nou producte amb aquest import exacte. No és àgil,…hi ha alguna manera de fer-ho que sigui més àgil?

No és de cara a que demanin sino de cara a poder facturar la quantitat exacte.

Gràcies!

Xavi

Hola de nou!!

Una altra consulta…

A l’informe de “Pedidos y distribuidores” es podria afegit el filtre de “Ciclo de pedido”?

Ara només es pot filtrar per data…i a la resta d’informes és molt útil poder filtrar per ciclo de pedido.

Moltes gràcies!

Xavi

Hola,

Fa unes setmanes us vaig preguntar:

“Hi ha la possibilitat de carregar comandes? podria donar-se el cas que algun grup de consum o cooperatives a qui serveix la productora no vulgui fer servir la plataforma Katuma. En canvi, al productor li pot interessar introduir-ho per tenir totes les comandes en una única eina.”

Em vau dir que ara per ara no estava previst.

Bé, el dubte ara és: Quin és el circuit que ha de seguir el consumidor individual i un grup de consum per poder fer-me comanda per Katuma?

Han de fer-se socis de Katuma? O simplement s’han de donar d’alta a la plataforma??

Què implica per a ells donar-se d’alta??

==> Podem, com a productors, enviar URL a clients perquè ens facins comandes sense haver-se donat d’alta a Katuma?

Gràcies!

Xavi